Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Obama a cerut scuze președintelui Medici fără Frontiere după bombardarea spitalului

Wednesday, 07 October 2015, 22:11 Sursă: REALITATEA.NET

"În această dimineață, din Biroul Oval, președintele Obama a vorbit la telefon cu Joanne Liu, președinta internațională a MfF, pentru a-și cere scuze și a prezenta condoleanțe echipelor MfF și pacienților care au fost uciși sau răniți după ce o lovitura aeriană americană a lovit din greșeală un spital al MfF din Kunduz", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

El a precizat că liderul administrației de la Washington, care a discutat telefonic și cu președintele afgan, Ashraf Ghani, și-a luat angajamentul că va fi desfășurată o anchetă "completă și transparentă".

Întrebat despre solicitarea MfF cu privire o eventuală anchetă internațională, Josh Earnest a repetat că președintele SUA are încredere în Pentagon pentru a efectua o anchetă "transparentă și obiectivă".

În prezent, sunt în desfășurare trei anchete — conduse de SUA, Afganistan și NATO — pentru a elucida condițiile în care atacul a fost aprobat și pus în practică.

MfF însă, care s-a grăbit să afirme că tragedia de la Kunduz este o "crimă de război", a susținut miercuri că "nu are încredere într-o anchetă militară internă".

Joanne Liu a cerut miercuri crearea unei 'comisii internaționale umanitare pentru stabilirea faptelor'.

"Nu a fost numai un atac asupra spitalului nostru. A fost și un atac contra Convențiilor de la Geneva. Nu vom tolera așa ceva", a afirmat președinta MfF care a primit imediat sprijin din partea Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR)


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN