O nouă teorie legată de locul unde se află rămășițele cursei MH370 a fost lansată

Monday, 23 January 2017, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernele australian, malaezian și chinez au anunțat marțea trecută suspendarea căutărilor subacvatice după cercetarea a 120.000 kmp din ocean, întrucât nu s-au găsit "informații credibile noi". Nava implicată în căutări, Fugro Equator, a revenit luni în portul australian Perth, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte miniștri din cele trei țări.

În decembrie, unii experți au recomandat continuarea cercetărilor, apreciind că aeronava s-ar putea afla într-o zonă de 25.000 kmp la nord de zona oficială de căutări.

"Este foarte probabil ca aeronava să se afle în zona definită în decembrie de experți, dar nu este absolut sigur", a declarat Greg Hood, comisar șef al Biroului australian pentru siguranța transporturilor, care a condus căutările.

El a menționat că departamentul său ar fi dorit să continue căutarea pentru a aduce consolare familiilor celor care se aflau la bord.

Cursa MH370 a Liniilor aeriene malaeziene a dispărut la 8 martie 2014 pe ruta Kuala Lumpur — Beijing, cu 239 de oameni la bord. Familiile și rudele pasagerilor au criticat autoritățile pentru suspendarea căutărilor, operațiune care a costat cele trei țări implicate peste 150 milioane de dolari.

Singurele trei fragmente confirmate ca provenind de la aparatul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost găsite pe plaje din Mauritius, insula franceză Réunion și pe o insulă din largul coastelor Tanzaniei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN