Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"O flacără pe cer", văzută de marinari în momentul dispariției zborului Egyptair

Thursday, 19 May 2016, 10:35 Sursă: REALITATEA.NET

Este neclar deocamdată dacă există o legătură între dispariția avionului și observația căpitanului navei comerciale. 

O aeronavă a companiei EgyptAir, cu 66 de oameni la bord, a dispărut de pe radare, în această dimineaţă deasupra Mediteranei.

Cel mai probabil, avionul s-a prăbușit în Marea Mediterană, au declarat oficiali din cadrul Ministerului egiptean al aviației civile sub protecția anonimatului, citați de agenția DPA, preluată de Agerpres.

Constatările inițiale arată că avionul Airbus A320 nu a aterizat pe vreunul din aeroporturile din apropiere, au spus oficialii citați. Informația nu este până în prezent confirmată de alte agenții de presă.

PROMOTIE URIASA LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI

Avionul, un Airbus A320, decolase de pe aeroportul Charles de Gaulle, din Paris, la ora 4, ora României, şi se îndrepta către Cairo. Potrivit companiei, la decolare aeronava a avut o întârziere de 14 minute, dar nu a fost precizată şi cauza acestei întârzieri. În momenul dispariţiei de pe radar, avionul se afla la 11 mii de metri altitudine şi urma să intre în spaţiul aerian egiptean.

Conform agenţiilor de presă internaţionale, din cei 66 de oameni de la bord 56 erau pasageri şi zece erau membri ai echipajului.

Două incidente recente - unul rezolvat ușor, altul transformat într-o catastrofă - care au implicat avioane care decolaseră din Egipt:

În martie, un pirat al aerului a deturnat în Cipru un avion EgyptAir, care decolase din Alexandria și transporta 55 de pasageri. La sosirea în aeroportul cipriot Larnaca, individul a eliberat o mare parte din pasageri, apoi situația a fost reglementată fără probleme după șase ore de negocieri.

În acest context, AFP amintește că gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat un atentat cu bombă împotriva unui avion charter din Rusia, ce s-a prăbușit la 31 octombrie 2015 în nordul peninsulei Sinai, cu 224 de persoane la bord. Nu au existat atunci supraviețuitori.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN