O bombă din Al Doilea Război Mondial, descoperită la centrala nucleară de la Fukushima

Thursday, 10 August 2017, 10:29 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Proiectilul a fost ''reperat în jurul orei locale 07:30 (miercuri 10:30 GMT) de către un angajat al unei firme subcontractante în timpul lucrărilor pentru amenajarea unui parc auto'', a declarat un purtător de cuvânt al Tepco. Bomba, cu o lungime de aproximativ 85 de cm şi un diametru de până la 15 cm, se afla în pământ, la o distanţă de un kilometru de reactoarele 2 şi 3 ale centralei, a precizat el.

''Am avertizat serviciile de poliţie din Futaba, responsabile acum de monitorizarea cazului", a adăugat purtătorul de cuvânt citat.

Forţele naţionale de autoapărare (denumirea oficială a armatei japoneze) sunt cele care trebuie să preia în sarcină operaţiune de îndepărtare a bombei, după ce vor fi verificat dacă există risc de explozie a dispozitivului.

Regiunea unde se află centrala Fukushima Daiichi, în amonte de localităţile de coastă Futaba şi Okuma, găzduia în timpul războiului o bază aeriană a armatei nipone şi a fost bombardată de americani, conform informaţiilor de care dispune Tepco. Aceste două oraşe au fost evacuate complet în zilele care au urmat dezastrului din martie 2011 şi au rămas nelocuite de atunci.

Centrala nucleară Fukushima Daiichi face în prezent obiectul unor importante lucrări pentru dezafectarea celor şase reactoare, dintre care patru au fost avariate grav în urma exploziilor cu hidrogen după cutremurul puternic şi valurile tsunami din martie 2011.

Descoperirea bombei a dus la instalarea unui perimetru de securitate pe o mică porţiune a acestui obiectiv de mari dimensiuni, dar fără a fi perturbată activitatea echipelor care lucrau în special în apropierea reactoarelor.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri