Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou bilanț NEGRU în Rusia: a depășit 20.000 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi. Câți oameni au murit de COVID-19

Friday, 06 November 2020, 13:53 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Au fost raportate 20.582 de cazuri noi de COVID-19 la nivelul întregii ţări, potrivit statisticilor zilnice publicate pe site-ul unei agenții federale.

Rusia, care are o populaţie de aproximativ 145 de milioane de locuitori, ocupă locul al patrulea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, înregistrând un total de peste 1,7 milioane de cazuri de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit Agerpres.

Rusia a înregistrat până vineri, 6 noiembrie, un număr total de infectări de 1.733.440, dintre care 20.582 numai în ultimele 24 de ore. Numărul celor care au murit din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei se apropie de 30.000, mai exact 29.887 au pierdut lupta cu virusul.

Autorităţile ruse au impus populaţiei să poarte măşti sanitare în toate spaţiile publice aglomerate, mai ales în transportul public, în cadrul eforturilor depuse pentru a preveni răspândirea virusului.

Preşedintele Vladimir Putin nu este de acord cu o nouă carantinare. Liderul de la Kremlin a respins ipoteza impunerii unui nou lockdown, după ce această măsură, adoptată aproape în întreaga Rusie în prima parte a anului 2020, a avut efecte devastatoare asupra economiei naţionale, care se confrunta deja cu dificultăţi majore.

Rubla rusească a pierdut aproape un sfert din valoarea ei în raport cu dolarul american de la începutul acestui an, devalorizându-se de la 61 de ruble pentru un dolar în primele zile ale lunii ianuarie până la aproape 80 de ruble pentru un dolar în prezent.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN