Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nou bilanț al victimelor din Yemen: 46 de civili uciși în explozii uriașe

Monday, 20 April 2015, 22:54 Sursă: REALITATEA.NET

Oficiali din sectorul medical au declarat, luni, pentru Al Jazeera, că peste 300 de persoane au fost rănite, în urma bombardamentelor asupra bazei de rachete de tip Scud, din Faj Attan, un district în vestul capitalei Yemenului.

Casele și mașinile din apropiere au fost în totalitate distruse.

"Aceste bombardamente au avut loc fără avertisment prealabil, în încălcarea directă a dreptului umanitar internațional", a deplâns ONG-ul Acțiune contra foametei (ACF), ale cărui birouri au fost avariate, potrivit Agerpres. 

"Este de departe cea mai puternică explozie cu care s-a confruntat Sanaa, până în prezent. Sute, dacă nu mii de case au fost distruse, iar mii de persoane au părăsit zona, a declarat Hakim al-Masmari, redactorul-șef al Yemen Post.

Martorii au declarat că exploziile au cutremurat întreaga capitală, mulți civili părăsindu-și casele de teamă de a nu deveni următoarele victime.

"Tavanul s-a prăbușit din cauza exploziilor", a declarat un civil pentru agenția Asocciated Press.

Ministrul de Externe al Yemenului, Riyadh Yassine, a declarat că țările din zona Golfului Persic vor lansa un proiect de reconstrucție, pentru a restaura Yemenul, după ce conflictul se va fi încheiat.

 

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN