Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nigel Farage admite: Marea Britanie ar putea contribui la bugetul UE după Brexit

Thursday, 30 June 2016, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul UKIP, Nigel Farage, a susţinut, într-un interviu pentru Le Figaro, că Marea Britanie poate să facă anumite compromisuri pentru a securiza accesul la piaţa unică europeană, printre acestea se numără şi o posibilă contribuţie la bugetul anual al blocului comunitar. Însă, Farage rămâne de neînduplecat cu privire la politica de migraţie europeană, care nu poate reprezenta un compromis pentru britanicii ce au votat pentru ieşirea din UE, scrie Reuters.

”Desigur. Poate exista un compromis cu UE, inclusiv o posibilă contribuţie la bugetul european, chiar dacă personal nu văd logica din spatele unei asemenea măsuri. Însă nu va exista niciun compromis dacă Europa cere libertate de mişcare pentru muncitori”, a comentat Farage, după ce a fost întrebat dacă Marea Britanie îşi paote păstra accesul la piaţa unică dacă respinge politica de migraţie a statelor europene.

De asemenea, liderul UKIP a precizat că una dintre promisiunile cheie ale campaniei a fost oprirea accesului imigranţilor europeni.

Întrebat dacă Marea Britanie ar trebui să declanşeze articolul 50 pentru a declanşa procedura legală netestată de ieşire din blocul comunitar, Nigel Farage a declarat că: ”Încep să cred că incertitudinea are un cost. Trebuie să mergem înainte şi să invocăm articolul 50 înainte de luna septembrie sau octombrie. Poate nu-l vom activa mâine, dar nu trebuie să întârziem”.

Anterior, Farage a susţinut în faţa europarlamentarilor că UE trebuie să acorde Marii Britanii acces la piaţa unică europeană fără niciun cost, întrucât statele membre ar beneficia mai mult de comerţul cu britanicii decât viceversa. Prin urmare, liderul eurosceptic a precizat că accesul britanicilor la piaţa unică este în favoarea europenilor, care nu pot să refuzeo asemenea ofertă.

Mai mult, unul dintre argumentele cheie ale ieşirii Marii Britanii din UE a fost contribuţia anuală la bugetul blocului comunitar, care se ridica la peste 350 de milioane de euro zilnic, deşi o parte din această sumă se întorcea în buzunarele britanicilor sub formă de subvenţii.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN