Coronavirus - România: 32948 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moscova salută ascensiunea forțelor politice pro-ruse din Republica Moldova

Wednesday, 08 April 2015, 17:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Am salutat victoria acelor forte in Moldova zilelor noastre care sustin relatiile de prietenie cu Rusia", a spus Karasin, facand referire la rezultatul alegerilor in regiunea autonoma moldoveana Gagauzia, scrie Itar Tass, citată de ziare.com.

"Speram ca politicienii, care sunt impotriva pierderii suveranitatii Moldovei si unrii cu Romania, care nu se grabesc cu capul inainte sa intre in blocuri politico-militare si au o viziune realista a lumii, vor juca un rol mai mare in politica moldoveana", a continuat Karasin.

"Voi promova o cooperare mai activa cu Chisinau. Vrem sa dezvoltam relatiile interstatale cu Moldova", a subliniat acesta.

La sfarsitul lui martie, candidatul independent Irina Vlah, cu viziuni pro-ruse, a fost ales bascan al regiunii autonome Gagauzia.

Vlah este o vocala sustinatoare a apropierii de Rusia. Conform legilor R. Moldova, bascanul Gagauziei devine membru al guvernului moldovean.

Intr-un referendum organizat in februarie 2014, locuitorii din regiunea autonoma gagauza s-au pronuntat masiv in favoarea apropierii Republicii Moldova de Uniunea Vamala sustinuta de Rusia, dar si a independentei regiunii, initiativa criticata dur de autoritatile de la Chisinau.

Guvernul de la Chisinau a semnat anul trecut Acordul de Asociere cu UE si s-a pronuntat ferm in favoarea unui parcurs european.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN