Moscova, către ţările care pot influenţa Turcia: Nu e voie să atentezi la Rusia, nu dobori avioane!

Saturday, 28 November 2015, 13:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Astăzi este important ca toți cei care pot influența Turcia să garanteze o cât de mică previzibilitate în acțiunile părții turce. Nu e voie să dobori avioane rusești. Nu e voie să atentezi la Rusia", a spus Peskov, într-un interviu într-o emisiune televizată. Referindu-se la situația cu avionul rus Su-24 doborât de aviația turcă, Peskov a subliniat că "multe țări-membre ale NATO se sustrag de la vreo solidarizare cu Turcia".

"Astfel de acțiuni provocatoare — iar faptul că ele vor fi interpretate ca o provocare teribilă a fost clar de la bun început — nu sunt nici în interesul NATO, nici al Rusiei, nici, în cele din urmă, al Turciei", a declarat purtătorul d e cuvânt al președintelui rus. Rusia susține că un avion de vânătoare Su-24 a fost doborât marți de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia.

Ankara susține contrariul, afirmând că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborât de o rachetă lansată de un F-16. Acest incident a declanșat o gravă criză diplomatică între cele două țări.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri