Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moment istoric. Alegeri șoc pentru aliații lui Merkel din cel mai mare land al Germaniei

Friday, 05 October 2018, 11:54 Sursă: REALITATEA.NET

Sondajul realizat de Bayerntrend pentru postul public ARD a arătat că doar 33% dintre alegători ar vota pentru Uniunea Socială Creştină (CSU), care - cu excepţia unei singure perioade de cinci ani - a avut majoritate absolută în parlamentul de la Munchen din 1962.

CSU a pierdut două procente de la ultimul sondaj din septembrie comandat de canalul bavarez BR. Alte sondaje evaluează cota de popularitate a CSU la 34-35%.

Germanii din Bavaria vor merge la urne în ceva mai mult de o săptămână, pe 14 octombrie.

Sondajul făcut public joi seară îi plasează pe Verzi pe locul al doilea cu 18% din voturi, în creştere cu un procent faţă de luna trecută.

La distanţă considerabilă pe locul al treilea sunt social-democraţii (SPD) şi Freie Waehler (Votanţii Liberi), creditaţi cu 11% din voturi.

Mişcarea populistă de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care a depăşit puternic CSU în alegerile federale de anul trecut, a scăzut cu un punct până pe locul al cincilea, cu o cotă de popularitate de 10%.

Democraţii liberi liberali sunt cotaţi cu 6% din voturi, peste pragul de 5% necesar pentru a intra în parlamentul regional bavarez, în timp ce stânga radicală Die Linke ar urma să obţină 4,5% din sufragii.

În baza acestui sondaj de opinie, Verzii, SPD, Votanţii Liberi şi FDP ar obţine împreună 46% din voturi şi ar putea forma o coaliţie care să ţină CSU departe de guvernarea landului, notează dpa.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN