Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul grec de Finanțe, atacat de anarhiști într-un restaurant din centrul Atenei

Wednesday, 29 April 2015, 12:26 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul a spus că soția sa s-a interpus între el și anarhiști pentru a-l apăra de atacatori și de obiectele lor contondente.

Cuplul tocmai terminase cina într-un cartier al boemei, Exarchia, din centrul Atenei, scena unor proteste frecvente ale forțelor de stânga, când un grup de tineri cu cagule pe cap a intrat în curtea restaurantului, spunându-le în mod provocator să părăsească 'teritoriul lor'.

Varoufakis a spus că soția sa a intervenit și a detensionat situația, iar anarhiștii au plecat. 'Ei s-au retras din curte continuând să profereze amenințări și injurii și ne-au așteptat în afara restaurantului', afirmă el într-un comunicat al Ministerului de Finanțe, citat de mass-media elene. Peste 15 minute, când soții Varoufakis au ieșit din restaurant pentru a urca pe motocicleta lor, grupul de anarhiști a început să profereze din nou insulte.

După 15 minute de dialog tensionat, dar non-violent, conflictul a fost aplanat, iar ministrul elen de finanțe și soția sa au putut să plece în siguranță.

'Nu cred că este vorba de un atac organizat. Scopul lor, mi se pare, nu era să ne rănească. Ei ar fi putut s-o facă în cazul în care ar fi vrut să-mi facă rău, având în vedere superioritatea lor numerică. Cred că scopul lor a fost să mă facă să fug', a spus Varoufakis, potrivit Sputnik.

Miniștrii și înalți funcționari ai guvernului grec au fost deseori ținta unor atacuri de la începutul crizei economice.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN