Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul de Externe turc, Ahmet Davutoglu, va fi viitorul premier al guvernului de la Ankara

Wednesday, 20 August 2014, 09:21 Sursă: REALITATEA.NET

'Din ceea ce am înțeles, Ahmet Davutoglu va fi viitorul șef de guvern'', a declarat presei Gül, citat de canalele de televiziune, în cadrul ultimei recepții la palatul prezidențial. ''Trebuie să-l ajutăm toți să-și îndeplinească misiunea. Eu sunt cel care l-a convins să intre în politică. Îl voi susține'', a adăugat președintele turc.

Numele lui Davutoglu, deputat de Konya (centru), ministru de externe din 2009, a fost vehiculat din ce în ce mai mult în ultimele zile în culisele politice ale capitalei turce pentru a prelua ștafeta de la Erdogan, ales președinte al țării din primul tur de scrutin în cadrul primului sufragiu universal în Turcia pe 10 august.

Erdogan urmează să anunțe oficial numele succesorului său joi. El va fi apoi ales în cadrul unui congres extraordinar președinte al formațiunii de guvernământ, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator), convocat pentru data de 27 august, apoi va forma un nou guvern după depunerea jurământului de către noul șef de stat, pe 28 august.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN