Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Militarii Rusiei luptă în Ucraina. Iată dovada!

Thursday, 26 February 2015, 11:45 Sursă: REALITATEA.NET

Echosec analizeaza site-uri precum Facebook si Twitter, pe baza locului de unde sunt trimise mesajele. Analistii s-au concentrat pe regiunea Donetk din estul Ucrainei, unde se desfasoara un razboi dus de separatistii pro-rusi, scrie EuroMaidanPress.

Datele analizate sunt de la sfarsitul lui ianuarie, in asa fel incat sa se poata determina daca se afla soldati rusi care lupta de partea separatistilor. Moscova a negat mereu ca ar fi trimis trupe si echipamente militare in Donetk si Luhansk.

Un reprezentant al companiei a afirmat: "Noi putem soune cu un grad mare de incredere ca au fost acolo. Rusii neaga, dar noi avem probe care se pot dovedi foarte folositoare".

Programul analizeaza geotagurile, informatii despre locul de unde a fost trimis mesajul, incluse in datele postate pe Internet. A fost analizat, spre exemplu, soldatul care isi spune Amigo Desperado. Despre el, cercetatorii au aflat ca a trecut granita din Rusia in Ucraina recent.

La inceputul lunii decembrie, potrivit datelor din Vkontakte, varianta ruseasca a Facebook, soldatul se afla in Rusia - el aparea atunci intr-o fotografie in care era intr-un grup de barbati, langa un tanc rusesc si un steag al Rusiei.

O fotografie facuta opt zile mai tarziu a dezvaluit ca acesta se afla in interiorul granitelor Ucrainei, iar o alta poza l-a localizat direct in regiunea Donetk.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN