Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Mike Pompeo cere europenilor să strângă rândurile împotriva Partidului Comunist Chinez. Ce a mai spus secretarul de stat american la Praga

Wednesday, 12 August 2020, 20:57 Sursă: Realitatea.net

Autor: Zbirnea Andrei

Ceea ce se întâmplă acum nu este Războiul Rece 2.0. Problema rezistenţei la ameninţarea PCC este în anumite privinţe mult mai dificilă', a spus Pompeo într-un discurs în faţa Senatului Cehiei. Reprezentantul Washingtonului a susţinut că 'PCC este deja implicat în economiile noastre, în politica noastră, în societăţile noastre în moduri în care Uniunea Sovietică nu a fost implicată niciodată'.

Pompeo a apreciat că unele ţări europene vor reacţiona cu întârziere la ameninţări, dar 'direcţia fluxului s-a schimbat (în Statele Unite), la fel cum văd că s-a schimbat şi aici, în Europa. Occidentul câştigă, nu îi credeţi pe cei care vorbesc despre declinul Occidentului'.

Cu ocazia vizitei la Praga, Pompeo a avertizat în special Cehia în legătură cu riscurile extinderii centralei nucleare de la Dukovany. 'Parteneriatul cu companiile nucleare ruse şi chineze va submina de fapt suveranitatea naţională a Republicii Cehe', a spus el după o întâlnire cu premierul ceh Andrej Babis. Conform Agerpres, Pompeo urmează să viziteze şi alte ţări din regiune, pentru a discuta despre securitatea energetică şi informatică. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN