Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de militari și arme redutabile la parada din Rusia lui Putin, de Ziua Victoriei

Tuesday, 09 May 2017, 10:20 Sursă: REALITATEA.NET

Rusia marchează marți 72 de ani de victoria aliaților în fața Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial cu o serie de parade și evenimente în întreaga țară, notează Radio Europa Liberă. În centrul acestor evenimente stă parada militară uriașă din Piața Roșie din Moscova, un prilej constant de propagandă pentru regimurile de la Kremlin.

Criticii Moscovei subliniază că regimul Putin folosește sărbătoarea pentru a alimenta patriotismul cetățenilor, dar oferă prea puțină atenție și ajutor veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit Sputnik News, la defilare iau parte în jur de 10.000 de militari, alături de 114 unități de armament modern. Cel puțin 72 de aeronave vor lua de asemenea parte la paradă.
Un punct special de atracție îl reprezintă mişcarea patriotică militară pentru adolescenţi numită Armata tânără, care va fi inclusă în premieră în paradă. Organizația, înfiinţată în 2015 de Ministerul Apărării, are aproximativ 30.000 de membri.

Printre armele redutabile care vor defila prin fața oficialilor ruși și străini se numără sistemul de rachete antiaeriene cu rază scurtă de acţiune TOR-M2DT și sistemul de rachete sol-aer Panţir-SA, ambele create pentru a opera în zona arctică.

Pentru prima dată la paradă va fi prezentă și varianta T-72B3M a tancului T-72. La capitolul aeronave, spectatorii vor putea vedea pentru prima dată avioanele de luptă Suhoi Su-30SM.

Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, va participa la Parada militară din Piața Roșie, la invitația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN