Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Ghimpu: Liderii partidelor din R. Moldova se sperie când văd știrile cu DNA-ul românesc

Wednesday, 25 February 2015, 18:54 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat cum vede perspectiva europeană a Republicii Moldova, când are un Guvern minoritar, sprijinit de comuniști, Mihai Ghimpu a afirmat:

"Cu un guvern minoritar nu prea o vad. Partidul Comunistilor, cu care exista o intelegere tacita, nu este un partid pro-european, ci un partid pro-CSI, pro-rus. Solutia este un acord semnat intre PL-PLDM-PD".

În acest context, Ghimpu a precizat că nu există pericolul de anticipate, în contextul în care Guvernul este deja format. În ceea ce privește condițiile în care ar veni la guvernare, Mihai Ghimpu a afirmat:
"Acum se apropie alegerile locale. Noi trebuie sa fim parteneri egali. Noi nu putem adera la o alianta minoritara formata din PD si PLDM. Trebuie cele trei partide, asa cum am si facut, avem experienta AIE 1 si AIE 2: program de guvernare comun, componenta guvernului, asa cum face toata lumea", a declarat președintele Partidului Liberal din Republica Moldova.

Pe de altă parte, întrebat de ce PL a fost respins de PD și PLDM, Mihai Ghimpu a punctat 'interesele'.
"În primul rând pentru că suntem partid unionist. Apoi - interesele. Apoi poate fi - vom vedea cu timpul - schimbarea spre vectorul rusesc din care încă nu am scăpat. A declara e una, a face e cu totul alta", a mai spus Mihai Ghimpu.

Mai multe pe HotNews.ro.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN