Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesaj emoționant trimis de Papa Francisc unei familii

Monday, 03 July 2017, 09:51 Sursă: REALITATEA.NET

Marţea trecută, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a autorizat oprirea aparatelor de întreţinere a funcţiilor vitale ale bebeluşului, care suferă de o maladie mitocondrială, confirmând o hotărâre a justiţiei din Marea Britanie, care, anterior, autorizase stoparea aparatului prin care se asigură ventilaţia artificială a copilului.

Părinţii lui, Connie Yates şi Chris Gard, luptă în instanţă pentru păstrarea în viaţă a fiului lor şi speră să poată să îl transporte în Statele Unite pentru a îl trata.

"Sfântul Părinte urmăreşte cu afecţiune şi emoţie cazul micului Charlie Gard şi îşi exprimă apropierea faţă de părinţi", a anunţat Vaticanul într-un comunicat de presă.

"Se roagă pentru ei, în speranţa că dorinţa lor de fi alături şi de a avea grijă de copilul lor să nu le fie dispreţuită", se afirmă în acelaşi comunicat.

În textul comunicatului, publicat în italiană, Vaticanul a utilizat termenul "curare", care înseamnă "a avea grijă (de cineva)", dar poate să însemne şi "a trata".

În hotărârea sa definitivă comunicată marţi, CEDO a spus că a aprobat modul în care tribunalele britanice s-au ocupat de acest caz.

Părinţii lui Charlie Gard au sesizat în februarie CEDO, după ce Înalta Curte britanică a autorizat oprirea ventilaţiei asistate a copilului.

Spitalul în care bebeluşul este internat, Great Ormond Street Hospital din Londra, doreşte să obţină autorizaţia necesară pentru a opri ventilaţia artificială a bebeluşului şi de a-i oferi îngrijiri paliative.

Înalta Curte britanică a dat câştig de cauză spitalului, pe 6 iunie, principala sa motivaţie fiind aceea că şansele de vindecare a copilului sunt slabe şi că prelungirea unui tratament fără un pronostic pozitiv realist nu ar face altceva decât să îi prelungească suferinţa.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN