Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medici fără Frontiere anunță 101 atacuri asupra unor spitale siriene

Thursday, 18 February 2016, 18:42 Sursă: REALITATEA.NET

'Astăzi în Siria anormalul este acum normal. Inacceptabilul este acceptat', a declarat președintele MSF Joanne Liu la sediul general al grupului din Geneva, cerând o încetare imediată a atacurilor asupra civililor și infrastructurii din domeniul sănătății.

'Membrii permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, din care patru sunt implicați activ în războiul din Siria, trebuie să răspundă pentru eșecul lor în îndeplinirea celor mai importante responsabilități față de civili', a declarat Liu.

Directorul MSF a arătat spre SUA, Franța și Marea Britanie, care sunt aliați în lupta împotriva Statului Islamic, precum și Rusia, care susține forțele guvernamentale siriene.

Luni, 25 de persoane au fost ucise într-un atac aerian care a distrus un spital susținut de MSF, la sud de Alep. Guverne occidentale au acuzat Rusia de comiterea acestui atac, dar Moscova a negat orice responsabilitate. Aproximativ 12 spitale susținute de MSF au fost distruse și 25 de membri ai personalului lor au fost uciși în atacuri, anul trecut. Guvernul sirian a interzis accesul oricăror unități medicale în zonele deținute de rebeli, din 2012.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN