Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Martin Schulz, preşedintele PE, avertizează contra unei "implozii a UE" în caz de "Brexit"

Monday, 11 April 2016, 22:35 Sursă: REALITATEA.NET

"Suntem de mult timp pe o cale periculoasă. Mulți oameni și-au pierdut încrederea în instituții, naționale sau europene", afirmă Schultz în acest interviu ce apare marți și din care fragmente au fost difuzate luni seară.

Dacă după referendumul din 23 iunie, "britanicii părăsesc UE, vor exista și alte revendicări pentru referendumuri de ieșire", a prezis el, avertizând contra unei "implozii a UE", relatează Agerpres.

Perspectiva ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană îngrijorează mediile economice și liderii. Un "Brexit" ar constitui un salt periculos în "necunoscut", a estimat de asemenea șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde.

Premierul britanic David Cameron face campanie pentru menținerea țării sale în UE în cursul referendumului. Dar liderul conservator este slăbit de scandalul de evaziune fiscală "Panama Papers" în urma căruia a recunoscut că a deținut acțiuni la compania offshore a defunctului său tată.

Potrivit lui Schulz, mișcările eurofobe rămân o minoritate dar câștigă teren, așa cum a arătat victoria recentă a lui "nu" în Olanda într-un referendum privind acordul dintre UE și Ucraina.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN