Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mareşalul el-Sisi, favorit la alegerile prezidenţiale din Egipt

Tuesday, 27 May 2014, 16:52 Sursă: Mediafax

Mareşalul el-Sisi, în prezent în retragere, conduce de facto ţara după ce l-a înlăturat de la putere, la 3 iulie 2013, pe Mohamed Morsi, singurul preşedinte ales democratic în Egipt. El-Sisi a devenit extrem de popular după ce a lansat o represiune implacabilă şi sângeroasă împotriva susţinătorilor lui Morsi, în special Fraţii Musulmani.

Cozi de aşteptare lungi, la care bărbaţii şi femeile stau separat, s-au format în cursul dimineţii în faţa birourilor de vot din Cairo, care s-au deschis la ora locală 09.00 (09.00 ora României), pentru un scrutin ce durează două zile, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la faţa locului.

Zidurile capitalei sunt acoperite de mai multe luni cu portretele lui Sisi, care se bucură aproape de un cult al personalităţii de la lovitura de forţă din 3 iulie.

Hamdeen Sabbahi, liderul stângii, este singurul rival al lui Sisi pe care experţii în dau învingător din primul tur al scrutinului.

Pentru majoritatea egiptenilor, Sisi este bărbatul autoritar care va aduce stabilitatea după trei ani de "haos" şi criza economică ce a urmat revoltei populare din 2011, care l-a înlăturat de la putere pe Hosni Mubarak.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN