Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie introduce "taxa pe zahăr"

Thursday, 17 March 2016, 08:08 Sursă: REALITATEA.NET

"Introducem o nouă taza pe industria băuturilor dulci care va fi aplicată companiilor şi va fi introdusă în doi ani pentru a lasă timpul necesar pentru schimbarea compoziţiei produselor lor", a spus Osborne, prezentând bugetul britanic în faţă Parlamentului. În opinia acestuia, băuturile răcoritoare "sunt unul dintre principalii factori ai obezităţii infantile".

Taxa se va aplică băuturilor care conţin mai mult de 5 grame de zahăr la o sută de mililitri. Potrivit estimărilor noastre, va aduce la buget peste 520 de milioane de lire. Banii vor fi folosiţi pentru a dublă fondurile alocate sportului în şcoli", a precizat Osborne.

Potrivit cifrelor oficiale publicate în 2015, 28% dintre copiii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 15 ani - şi 61,9% dintre adulţi - sunt supraponderali sau obezi în Regat, una dintre cele mai proaste statistici europene în materie.

Bolile legate de obezitate costă economia britanică 27 de miliarde de lire anual, respectiv jumătate din factură sistemului de sănătate, a arătat Osborne.

Sursa: Hotnews.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN