Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie a ieșit oficial din UE! Boris Johnson: Nu e un sfârşit, ci un început

Saturday, 01 February 2020, 07:35 Sursă: Realitatea.NET

"Pentru mulţi oameni, acesta este un moment uimitor de speranţă, un moment care credeau că nu va mai veni. Şi, bineînţeles, există mulţi care au sentiment de nelinişte şi de pierdere", a spus premierul britanic în deschiderea discursului său.

"Şi există un al treilea grup - poate cel mai mare - care a început să se îngrijoreze că întreaga dispută politică nu se va mai termina niciodată. Înţeleg toate aceste sentimente şi treaba noastră ca guvern - treaba mea - este de a aduce această ţară împreună şi a ne duce mai departe", a adăugat el.

"Şi da, parţial este vorba despre a folosi aceste noi puteri - această suveranitate recucerită - pentru a livra acele schimbări pentru care oamenii au votat, indiferent că este vorba despre controlul migraţiei, crearea de porturi libere, liberalizarea industriei noastre de pescuit şi încheierea de acorduri comerciale", a precizat şeful guvernului britanic.

Detalii Aici

Mii de susţinători ai Brexitului sărbătorit în Piaţa Parlamentului din Londra, după ce au participat la numărătoarea inversă care a marcat momentul ieşirii regatului din Uniune.

Piaţa a fost inundată de steaguri Union Jack, iar participanţii la petrecere au cântat cântecul patriotic “Land of Hope and Glory”.

Ei au privit un montaj cu momente din cei 47 de ani în care ţara a făcut parte din UE pe un ecran uriaş, huiduind la apariţia unor politicieni proeuropeni şi exprimându-şi bucuria la apariţia pe ecran a camionului Brexitului Nigel Farage.

Marea Britanie este prima ţară care se retrage din blocul comunitar. Odată cu plecarea a 66 de milioane de locuitori, populaţia Uniunii Europene se va reduce până la 446 de milioane. Teritoriul Uniunii Europene va scădea cu 5,5%, conform Rompres, care citează Reuters.

Totul a început pe 23 iunie 2016, când cetăţenii britanici s-au exprimat prin vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La 29 martie 2017, premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-01 13:11:11
Hamilton

Marea Britanie este o țară puternic economică așa că ieșirea ei din UE nu o v-a afecta prea tare pe ea.

2020-02-01 13:39:54
Anglia e o tara vinduta strainilor care se bucura ca au separat-o de europa !!!

Industria e pe duca, finantele sint la altii, ... in schimb vor putea alege cine intra in tara !? Adica tot cei care intrau si inainte ...

2020-02-01 15:43:25
Leonard

O s-o mierliti curand, dobitocilor! O sa se duca dracu' nivelul vostru de trai. Si inca foarte repede. Boris, esti un mare bou! Inscrie-te in PSD! Aici e locul tau. E plin de boi cu ifose si de vaci proaste si obraznice.

2020-02-02 14:35:32
Hamilton

Naționaliștii britanici au reușit să scoată Marea Britanie din marea familie a națiunilor civilizate care este UE. Probabil că urmează la rănd naționaliștii germani, italieni sau francezi.

Alte articole din: EXTERN