Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Malaysia Airlines: Avionul doborât s-a aflat tot timpul în spaţiul aerian aprobat

Friday, 18 July 2014, 17:00 Sursă: Mediafax

De asemenea, Malaysia Airlines a informat că rudele pasagerilor din avionul doborât vor primi câte 5.000 de dolari (3.696 de euro) pentru "nevoi iniţiale".

Cursa MH17 a depus un plan de zbor în care cerea să survoleze Ucraina la 10.668 de metri altitudine, dar a primit instrucţiuni de la controlorii de trafic aerian ucraineni să zboare la 10.058 de metri, precizează comunicatul.

Planul de zbor al cursei MH17 a fost aprobat de Eurocontrol, singurul organism responsabil de rutele avioanelor civile prin spaţiul aerian european, potrivit comunicatului.

"Ruta prin spaţiul aerian ucrainean, unde s-a produs incidentul, este folosită frecvent de cursele dinspre Europa către Asia. O cursă a altei companii se afla pe aceeaşi rută în momentul incidentului cu MH17, ca multe alte curse ale altor companii din zilele şi săptămânile precedente", continuă textul.

În aprilie, ICAO a identificat o zonă deasupra peninsulei Crimeea ca fiind riscantă. Cursa MH17 nu a intrat şi nu a cerut să intre în această zonă, adaugă compania malaysiană.

Malaysia Airlines anunţă de asemenea că a verificat naţionalităţile altor 16 pasageri, astfel că pe lista victimelor figurează acum 189 de olandezi, 44 de malaysieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru belgieni, patru germani, trei filipinezi, un canadian şi un neozeelandez. Compania precizează că mai rămân de verificat naţionalităţile a patru pasageri.

În urma acestui incident, Malaysia Airlines evită în întregime spaţiul aerian ucrainean, iar avioanele sale vor folosi o rută mai la sud, prin Turcia.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN