Mahmoud Abbas: ”Ierusalimul nu este de vânzare”

Tuesday, 28 January 2020, 23:11 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

"Vreau să le spun lui Donald Trump şi Benjamin Netanyahu că Ierusalimul nu este de vânzare. Niciunul dintre drepturile noastre nu este de vânzare, nu acceptăm compromisuri. Planul este o conspiraţie şi nu va funcţiona", a declarat Mahmoud Abbas în cursul unei conferinţe de presă organizate în oraşul Ramallah, Cisiordania

"Poporul palestinian respinge propunerea, planul va ajunge în coşul de gunoi al istoriei. Nu ne vom preda. Planul este palma secolului, nu acordul secolului", a adăugat Mahmoud Abbas.
 

Iordania susține un stat palestinian independent

 
Iordania a apreciat marţi că stabilirea unui stat palestinian independent pe frontierele din 1967 rămâne "singura cale pentru o pace globală şi durabilă", ca reacţie la prezentarea de către Statele Unite a unui plan de reglementare a conflictului israeliano-palestinian, transmite AFP.

Regatul Haşemit caută "o pace veritabilă, justă, pe baza unei soluţii cu două state punând capăt ocupaţiei care a început în 1967, păstrând drepturile poporului palestinian şi garantând securitatea tuturor părţilor", a adăugat ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, într-un comunicat.

Planul prezentat marţi de Washington se bazează pe o soluţie "cu două state", dar acordă un număr de garanţii teritoriale Israelului cu mult dincolo de frontierele existente în momentul Războiului de Şase Zile din 1967.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-28 23:53:43
adrian

De ce frontierele din 1967 bai magrabiene ? V-a pus cineva sa atacati statul Israel ,voi Egiptul şi Siria ?. Daca voi cucereati atunci Israelul,le dadeati ceva inapoi? Acuma vreti teritorii inapoi,dupa ce Israelul le-a transformat din cocina de porci in oaze de verdeata si orase infloritoare. Acum cativa ani le-au fost redate cateva dintre teritorii, pe acestea se aflau plantatii intregi de curmali,banane,citrice, acestea au ajuns niste uscaturi. Asa sunt toate satele arabasti, in afara de cele care sunt populate de arabi israelieni.

2020-01-29 01:12:11
Zürich Rose

Ierusalimul nu este de vânzare? Nu este nici de negociat! Nu uitați cå Domnul Isus a plâns pentru Ierusalim, nu uitați palestinieni cå la del si Basan (inåltimile Golan) au fost date de Dumnezeu lui Moise! Numele de Palestrina a fost dat in båtaie de joc de cåtre imperiul Roman și atât. Nu uitați din Vechiul testament cå cine se leagå de Israel se leagå de lumina ochilor Lui Dumnezeu! Citiți Cuvântul Lui. Nu cå evreii ar fi sfinți și le iau apårarea, dar nu uitați cå print alunecarea evreilor(L'au respins pe Isus) de asta și Auchwitz(pt.cå evreii au spus:så cadå sângle Lui peste noi; și a curs din 6 milioane) neamurile au cunoscut mântuirea. Så nu uitåm cine este Ishmaël(arabii) care spune cå va fi că un mågar sålbatec in mijlocul neamurilor și așa este.(citiți Vechiul testament). Intr'o zi råmâsita lui Israel(tot Israelul) i'L vor recunoaște pe Domnul Isus, Cel ce L'au stråpuns. Deja sunt evrei mesianici ce'L recunosc.Dar înainte de asta v

2020-01-29 10:37:57
cosmin

Mai terminati cu prostile le dat dumnezeu chitanta de unde este a lor

Alte articole din: Ultimele Stiri