Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Piloții de la Lufthansa amenință cu o nouă grevă

Thursday, 25 September 2014, 17:41 Sursă: REALITATEA.NET

Piloții de la Lufthansa au organizat, deja, patru greve de protest, în acest an, din cauza intenției echipei de conducerea de a elimina sistemul de pensionare anticipată, care permite, în prezent, piloților să se pensioneze la 55 de ani, informează Agerpres.

”Cockpit regretă că negocierile au eșuat încă o dată”, se arată într-un comunicat de presă, publicat pe pagina de Internet a sindicatului, care a acuza managementul că nu vrea să ajungă la un acord. ”Noi acțiuni de protest pot fi așteptate, în perioada următoare. Publicul va fi informat în avans”, se mai arată în comunicat.

Noua amenințare cu grevă a piloților, de la Lufthansa, vine într-un moment în care piloții de la compania aeriană franceză Air France au intrat în a 11 zi de grevă, pentru a protesta față de planurile companiei de a-și extinde filiala low-cost, Transavia. La fel ca alte companii europene, Lufthansa trebuie să-și reducă costurile, în fața concurenței venită din partea companiilor low-cost, de genul EasyJet și Ryanair, dar și a noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, precum Etihad sau Emirates.

 

Mai multe pe Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN