Lovitură dură pentru un celebru actor de comedie. "Este un prădător sexual violent"

Wednesday, 11 December 2019, 19:01 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Un tribunal de Pennsylvania a respins marţi recursul demarat în instanţă de avocaţii actorului Bill Cosby împotriva condamnării sale pentru comiterea de abuzuri sexuale şi care au solicitat ca artistul de comedie să nu mai fie considerat "un prădător sexual violent", potrivit mass-media locale, citate de EFE.

Tribunalul de Apel din Pennsylvania s-a pronunţat astfel împotriva recursului iniţiat în iunie de avocaţii lui Bill Cosby, în vârstă de 82 de ani, în care se denunţa existenţa unor erori în sentinţa judecătorească iniţială.

În septembrie 2018, Bill Cosby a fost condamnat de un judecător la maximum zece ani de închisoare, din care trebuie să execute cel puţin trei ani, pentru că a agresat sexual o femeie în 2004, după ce completul de judecată l-a găsit vinovat de penetrare fără consimţământ, în timp ce victima era inconştientă în urma administrării de stupefiante.

Purtătorul de cuvânt al actorului Bill Cosby, Andrew Wyatt, a calificat decizia de marţi a Tribunalului de Apel drept "teribilă şi decepţionantă". "Domnul Cosby are speranţe în continuare şi îşi apără nevinovăţia", a precizat Andrew Wyatt.

Peste 60 de femei l-au acuzat pe Bill Cosby pentru că ar fi abuzat sexual de ele între 1960 şi 2000, deşi aceste cazuri sunt deja considerate prescrise, iar actorul fiind adus în judecată în baza acuzaţiilor aduse de o singură femeie, Andrea Constand.

Bill Cosby a fost condamnat după ce Andrea Constand l-a denunţat că a invitat-o în 2004 în vila lui din Cheltenham (Pennsylvania), unde i-a administrat nişte pastile care au ameţit-o şi i-au permis starului TV să abuzeze de ea. Victima era pe atunci antrenoarea echipei de baschet a Universităţii din Temple, în care a studiat actorul şi care primea donaţii de la artist.

Acesta este cel de-al doilea proces cu care se confruntă Bill Cosby pentru acuzaţii de agresiune sexuală, după cel din 2017, care a fost declarat nul ca urmare a incapacităţii completului de judecată de a ajunge la o decizie, potrivit Agerpres. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri