Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură dură pentru Erdogan, unul dintre cei mai vechi colaboratori l-a abandonat

Monday, 08 July 2019, 20:24 Sursă: REALITATEA.NET

Babacan, membru fondator al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), lși-a anunțat luni demisia din partidul președintelui Recep Erdogan din cauza "divergențelor profunde" și din necesitatea unei "noi viziuni", potrivit AFP.

"În acești ultimi ani, divergențe profunde s-au născut între măsurile luate în numeroase domenii și valorile, ideile și principiile în care credeam", a transmis Babacan, într-un comunicat.

"În condițiile actuale, Turcia are nevoie de o nouă viziune pentru viitorul său. Țara noastră are nevoie de analize juste în toate domeniile, de planuri și programe regândite", a adăugat el.

Demisia lui Babacan, artizanul creşterii economice a Turcie din anii '2000 şi de la începutul acestui deceniu, a venit la scurt timp după demiterea bruscă a guvernatorului băncii centrale a Turciei, prin decret prezidențial, pe motiv că nu a putut contracara devalorizarea lirei turceşti.

Potrivit presei turce de opoziţie, Babacan ar urma să-şi lanseze în toamnă propriul partid, în condiţiile în care un alt fost premier, Ahmet Davutoglu, ar avea în plan un proiect similar. 

Retragerea celor două nume grele ale AKP îi îngreunează mult poziţia lui Erdogan, pe care tot mai multe voci din partid îl acuză că a devenit extrem de autoritar şi că exercită conducerea partidului şi a ţării printr-un grup restrâns de apropiaţi. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN