Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Limba română, respinsă în Parlamentul Republicii Moldova

Friday, 02 November 2018, 09:00 Sursă: REALITATEA.NET

Subiectul a stârnit discuții aprinse în plenul Legislativului. Socialistul Vlad Bătrâncea a venit cu propunerea ca subiectul referitor la limba vorbită să fie soluționat prin intermediul unui referendum.

Ulterior, liderul liberalilor a venit cu o replică spunând că: „dacă e vorba de referendum, atunci trebuie să întrebăm toți cetățenii români despre ce limbă vor ei să vorbească”

Reprezentantul PCRM, Inna Șupac, a declarat că prin acest subiect se vrea dispersarea clasei politice și că acest subiect nu este atât de important.

Deputatul PDM, Marian Lupu a declarat că „acest subiect, din punct de vedere juridic, nu poate fi supus votului și nici inclus pe agenda Parlamentului”.

Ștefan Creangă, deputat al grupului parlamentar popular european, a ținut să precizeze că „limba română ne va face mult mai uniți și nu ne va dezbina țara”.

Ulterior, fracțiunea PLDM a decis să părăsească sala de ședințe în semn de protest că subiectul de astăzi nu a fost inclus pe agenda de astăzi: „Este un subiect foarte important și nu înțeleg de ce unii nu vor să recunoască un adevăr istoric. Să rămână în sala pro-moldoveniștii, pro-moscoviții, pro și pro...”.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN