Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La un an de la prăbuşirea avionului malaezian, a apărut dovada c-a fost doborât de rebelii ucraineni

Saturday, 18 July 2015, 13:39 Sursă: REALITATEA.NET

Înregistrarea de 17 minute, publicată de ziarul australian Daily Telegraph la un an după ce aeronava Boeing 777 a companiei Malaysian Airlines a fost doborâtă în estul separatist al Ucrainei, pare să arate momentul în care rebelii realizează că au doborât un avion de pasageri, nu un avion de vânătoare ucrainean, aşa cum credeau iniţial, relatează Mediafax. (sic!)

Imaginile, filmate cu un telefon mobil chiar de rebeli, par să susţină dovezile iniţiale conform cărora avionul cu 298 de persoane la bord a fost doborât accidental de rebeli, care credeau că au distrus un avion de vânătoare Suhoi al armatei ucrainene.

News Corp., compania care deţine Daily Telegraph, a precizat că înregistrarea video realizată de rebeli a fost scoasă din Doneţk săptămâna aceasta, după luni de eforturi.

Ziarul notează că imaginile arată o unitate a rebelilor trimisă de la Doneţk la locul prăbuşirii pentru a captura piloţii militari ucraineni, despre care separatiştii credeau că s-au catapultat. În imagini poate fi văzut clar un bărbat care poartă la gât însemnele Republicii Populare Doneţk autoproclamate.

Rebelii, înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme militare în timp ce căutau printre fragmentele epavei, pot fi auziţi vorbind despre găsirea piloţilor ucraineni, apoi exprimându-şi surprinderea şi confuzia când au descoperit că aparatul de zbor şi pasagerii erau civili.

"Este civil", a afirmat comandantul. Cei de la centru "spun că un Suhoi a doborât avionul civil, iar al nostru a doborât avionul de vânătoare", adaugă acesta.

Vorbind atât în limba rusă cât şi în ucraineană, rebelii se întreabă cum de un avion civil a primit permisiune de survolare a Ucrainei.

Rebelii îşi exprimă surprinderea când descoperă trupurile dezmembrate ale civililor şi bagajele cu etichete care arătau că erau din Australia şi Malaysia. În pofida descoperirilor macabre, rebelii pot fi văzuţi căutând prin bagaje şi luând telefoane, portofele şi alte bunuri de valoare.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN