Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

John McCain: Loviturile aeriene lansate de Rusia în Siria au vizat rebeli antrenați de CIA

Thursday, 01 October 2015, 17:57 Sursă: REALITATEA.NET

"Pot confirma cu siguranță că aceste lovituri aeriene au vizat Armata Siriană de Eliberare sau grupări care au fost înarmate și antrenate de CIA", a declarat John McCain, joi dimineață, pentru CNN.

La rândul său, Hassan Haj Ali, șeful grupării rebele Liwa Suqour al-Jabal, a declarat, pentru Reuters, că bombardamentele rusești din Siria au lovit o tabără de pregătire a rebelilor care au fost antrenați de CIA în Qatar și Arabia Saudită. Hassan Haj Ali a precizat că tabăra aflată în provincia Idlib a fost lovită de circa 20 de rachete în două atacuri diferite.

Putin: Nu mai putem tolera modul în care e condusă lumea. E profund greșit să nu cooperăm cu Siria

 

Ali, un căpitan al armatei siriene care a dezertat după începerea revoltei împotriva președintelui Bashar al-Assad, a declarat că unii dintre gardienii din tabără au fost ușor răniți în atac.

CIA a desfășurat un program de pregătire sub acoperire pentru grupuri ale rebelilor sirieni considerate moderate de statele occidentale care au sprijinit revolta împotriva lui Assad.

Ali a declarat că luptătorii săi au fost antrenați de CIA în Qatar și Arabia Saudită. Acesta este cea de-a treia grupare rebelă siriană care raportează că a fost vizată de atacurile aeriene despre care Rusia afirmă că sunt îndreptate împotriva Statului Islamic.

Războiul propriu al Rusiei în Siria. Primul raid nu a vizat Statul Islamic. Ce urmărește Putin


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN