"JOGGING TURISTIC" pentru a descoperi atracțiile Romei

Thursday, 18 September 2014, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Kristin Karstensdotter, o tânără suedeză stabilită în Italia, a avut această idee în 2012, când se antrena pentru Maratonul de la Roma. La orele 9.00 dimineața, un grup de maximum șase persoane își dă întâlnire la porțile Castelului Sant'Angelo. Turul străbate piețele emblematice — Navona, Del Popolo, Venezia, Di Spagna — malurile fluviului Tibru și se încheie la Panteon. La această oră a dimineții orașul este rezervat localnicilor, iar turiștii sunt încă puțini. Calea este liberă pentru micul grup care se oprește câteva clipe în fața monumentelor pentru a asculta anecdotele istorice povestite de ghidă.

Alergătorii sunt veniți din toate colțurile lumii: Statele Unite, Suedia, Salvador, Japonia sau Europa. "Participă persoane cu vârste cuprinse între 14 și 65 de ani", spune ghida suedeză îmbrăcată în ținută sport. Pentru a parcurge cei șapte kilometri într-o oră, nu trebuie să fii un bun atlet. Majoritatea celor înscriși se declară "sportivi", spune Kristin care primește în grup și alergători ocazionali.

Bazându-se pe informații care circulă din gură în gură, sau culese de pe portalul turistic online Trip Advisor, turiștii care participă la acest jogging evită hoardele de turiști și căldura de la miezul zilei dar și excesele gastronomice.

"Vizitarea în pas alergător a orașului este distractivă, mai ales în grup", spune Karla o studentă din Salvador, potrivit agerpres.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA