Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Italia intră în scenariul 4 în luptă cu pandemia. Noi restricții severe în Peninsulă

Monday, 02 November 2020, 18:40 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

Alte măsuri cu acelaşi scop sunt închiderea muzeelor, închiderea mallurilor în weekend şi introducerea învăţământului la distanţă şi în licee. Numărul pasagerilor din mijloacele de transport în comun va fi redus şi mai mult, iar deplasările între regiuni cu multe cazuri va fi restricţionat. Premierul a adăugat că se vor aplica şi măsuri locale în zonele cu număr deosebit de mare de cazuri.

Conte nu a precizat orele între care va fi interzisă părăsirea locuinţei, dar înaintea discursului din parlament, Francesca Puglisi, secretar de stat în ministerul muncii a declarat pentru canalul de ştiri SkyTH24 că interdicţia va începe de la orele 21.00.

Sâmbătă, în Italia s-au raportat peste 31.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în 24 de ore şi aproape 300 de decese, la o populaţie de circa 60 de milioane. Duminică - zi în care de obicei apar mai puţine cazuri din cauza capacităţii reduse de testare - s-au înregistrat aproape 30.000 de cazuri şi mai mult de 200 de morţi. 

Ce este scenariul 4?

Pentru a defini diferitele scenarii - 4 este cel mai grav - potrivit planului de „Prevenire și răspuns la Covid-19” elaborat de Institutul Superior de Sănătate: un document care oferă, de fapt, diferite scenarii și măsurile aferente care trebuie puse în aplicare, pe baza progresului epidemiei. Scenariul 4 apare în cazuri de „transmisibilitate necontrolată în sistemul de sănătate pe termen scurt”.

Ce implică scenariul 4 și care sunt zonele?

Scenariul 4, din nou în documentul ISS, este împărțit în trei benzi sau zone de risc:

- moderat (numit „verde”: termenul nu este în documentul ISS);
- mare / foarte mare timp de mai puțin de trei săptămâni consecutive ( „portocaliu” );
- mare / foarte mare timp de mai mult de trei săptămâni consecutive și situație imposibil de gestionat ( „roșu” ).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN