Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ion Jinga a primit titlul 'Diplomatul Anului 2015' în Marea Britanie

Friday, 27 February 2015, 19:28 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un imens privilegiu să îmi servesc țara ca ambasador în Regatul Unit. Văd în acest premiu o recunoaștere a profesionalismului diplomației române în ansamblul său și o confirmare a relațiilor excelente dintre România și Marea Britanie. A fi ambasador la Londra este, deopotrivă, o oportunitate și o provocare, pentru că Londra este un centru al diplomației mondiale, un punct de întâlnire al celor mai importante axe de interese globale, iar Marea Britanie este astăzi unul dintre cei mai buni prieteni, parteneri și aliați ai României în Europa", a declarat ambasadorul României.

La eveniment, la care a fost premiat și președintele Camerei Deputaților din România, Valeriu Zgonea, au fost prezente peste 300 persoane: membri ai guvernului britanic, parlamentari britanici și străini, oameni de cultură, diplomați, oameni de afaceri, artiști, jurnaliști.

Totodată, în cadrul galei 'Political and Public Life Awards 2015', au fost acordate premii pentru contribuții deosebite în domeniile lor de activitate unor personalități politice, activiști sociali, jurnaliști, actori, juriști, oameni de afaceri, medici, oameni de cultură. Între aceștia: William Hague, liderul Camerei Comunelor și fost ministru de Externe (Lifetime Achievement Award for Contribution to Politics), Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României (European Understanding Award), Nicky Morgan, ministrul britanic al Educației (Cabinet Minister of the Year), Andy Burnham, ministrul sănătății în guvernul laburist din umbră (Shadow Cabinet Minister of the Year), actorul Bhasker Patel (Entertainer of the Year), ziarul London Evening Standard (Newspaper of the Year), avocatul John Cooper (Lawyer of the Year), omul de afaceri Paul Luther (Business Person of the Year), Ibrahim Dogus, fondatorul Centre for Turkey Studies and Development (Community Service Award).

Mai multe pe Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN