Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis l-a decorat pe secretarul general adjunct NATO. Mesajul neaşteptat pe care l-a transmis

Monday, 29 August 2016, 19:29 Sursă: REALITATEA.NET

Oficialul NATO este prezent în aceste zile la București, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.

În cadrul ceremoniei de decorare de la Palatul Cotroceni, șeful statului român i-a mulțumit ambasadorului Vershbow "pentru întreaga sa activitate ca adjunct al secretarului general al NATO și pentru contribuția sa directă și importantă la îndeplinirea obiectivelor Alianței".

"Mandatul său a avut loc într-o perioadă extrem de dinamică și într-un context de securitate foarte complex, marcat de o lipsă de predictibilitate accentuată, în care Alianța Nord-Atlantică a fost nevoită să gestioneze simultan o serie întreagă de provocări și amenințări serioase, deopotrivă în vecinătatea sa estică și în cea sudică", a afirmat Klaus Iohannis.

Șeful statului a arătat că Alexander Vershbow este "un deschizător de drumuri, implicându-se direct și eficient, astfel încât NATO a putut să își asume un rol nu numai ambițios, dar și credibil și, mai ales, eficace în gestionarea amenințărilor actuale". "Experiența sa deosebită și înțelegerea profundă a evoluțiilor din vecinătatea estică a Alianței au fost determinante în definirea măsurilor de consolidare a flancului estic al NATO. La fel de apreciată a fost și implicarea sa activă în consolidarea sprijinului Alianței pentru țările partenere și în aprofundarea dialogului cu acestea", a adăugat Iohannis, care a mai spus despre secretarul general adjunct al NATO că este un "prieten adevărat" al României.

"Sunt foarte onorat să primesc acest ordin. Este o onoare deosebită să fiu recunoscut de o țară care aduce o contribuție importantă la NATO și la securitatea noastră colectivă", a declarat Alexander Vershbow.

El a amintit de implicarea României în activitatea Alianței. "În cei 12 ani de când România s-a alăturat Alianței, v-ați dovedit de nenumărate ori valoarea, prin implicarea dumneavoastră în misiunile din Afganistan și Kosovo, prin faptul că ați găzduit elemente-cheie ale sistemului de apărare antirachetă al NATO, prin contribuțiile dumneavoastră active la hotărârile de la Summitul de la Varșovia pentru a întări apărarea NATO și pentru a consolida pozițiile sale", a adăugat el.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN