Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Infernul din Amazon. Președintele Braziliei șochează, acuzând ONG-urile că au declanșat focul

Thursday, 22 August 2019, 16:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Această declarație este una bolnavă, demnă de milă", a spus Marcio Astrini, coordonatorul pentru politici publice al Greenpeace Brazil. "Defrișările masive și incendiile sunt rezultatele politicilor lui împotriva mediului."

Bolsonaro este un sceptic în ceea ce privește chestiunile legate de mediu, dorind să utilizeze resursele din regiunea Amazonului în agricultură și minerit.

"Totul indică" faptul că ONG-urile merg în Amazon pentru a incendia pădurea, a spus Bolsonaro în timpul unei transmisiuni live pe Facebook, miercuri. Când a fost întrebat dacă are dovezi în acest sens, el a spus că nu are un "plan scris". El susține că tăierea bugetului alocat acestor ONG-uri de către guvern ar putea fi un motiv. "Infracționalitatea există. Acestor oameni le lipsesc banii."

Marina Silva, fostă candidată la președinție și ministru al Mediului, l-a criticat pe președinte printr-un mesaj pe Twitter:

"Amazonul arde. Președintele spune că ONG-urile sunt în spatele acestui lucru. Lipsa angajamentului față de adevăr este o patologie cronică. Această atitudine iresponsabilă nu va face decât să agraveze dezastrul climatic din Brazilia.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN