Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

În cea mai poluată capitală a lumii, oamenii beau cocteiluri cu oxigen pentru a supraviețui

Wednesday, 02 May 2018, 11:02 Sursă: REALITATEA.NET

Locuitorii din capitala Mongoliei cumpără cutii de oxigen de la magazin pentru a le amesteca cu suc, cu scopul de a se apăra de efectele poluării din oraș, scrie Sky News.

Ulan Bator (Ulaanbaatar) era în 2016 cea mai poluată capitală din lume. Copiii și femeile însărcinate, în mod special, sunt cei mai vulnerabili.

Smogul este exacerbat de oamenii care trăiesc în mahalale și folosesc sobe cu cărbuni pentru a se încălzi, în orașul în care iarna, temperaturile se prăbușesc la minus 40 de grade Celsius.

Pe 30 ianuarie anul acesta, spre exemplu, nivelul poluării a fost de 133 de ori mai mare decât limita considerată sigură pentru sănătate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Un raport UNICEF a aflat că infecțiile respiratorii s-au triplat în ultimii ani, penumonia fiind acum a doua cauză de deces pentru copiii cu vârste de până la 5 ani.

În acest context, industria oxigenului la cutie o duce foarte bine, deși oficialii OMS au avertizat că nu există dovezi potrivit cărora astfel de produse ar ajuta cu ceva.

În schimb, reclamele susțin că un singur cocteil cu oxigen este echivalentul unei plimbări de trei ore prin pădure.

Ceaiurile care curăță plămânii sunt de asemenea foarte populare. Oamenii își cumpărăz și aparate de filtrare a aerului, care costă însă destul de mult.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN