Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Igor Dodon susține că R. Moldova e alături Rusia în marea schismă ortodoxă

Tuesday, 16 October 2018, 14:54 Sursă: REALITATEA.NET

„Subliniez - Moldova este o țară unde circa 98% din populație este ortodoxă, a fost și va rămâne în lumea ortodoxă. Moldova a fost și va rămâne în teritoriul canonic al Patriarhiei de la Moscova. Mitropolia Moldovei a fost creată în 1813 prin eforturile lui Gavriil Bănulescu-Bodoni în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. Și noi vom păstra unitatea bisericii noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În continuare, Dodon își exprimă suportul pentru Bisericile Ortodoxe din mai multe țări ale lumii, menționând că Republica Moldova, situată în centrul lumii ortodoxe, poate fi un loc în care se pot întâlni reprezentanții ortodoxiei.

Afirmațiile lui Dodon vin în contextul în care patriarhul rus Kirill va întreprinde, în următoarele zile, o vizită în Republica Moldova.

Amintim că luni, 15 octombrie, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse a decis să rupă complet comuniunea euharistică cu Patriarhia Constantinopolului.

Joia trecută, Patriarhia de la Constantinopol a recunoscut, la finalul unui sinod de două zile la Istanbul, o Biserică ortodoxă independentă în Ucraina, spre indignarea Bisericii ruse.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN