Hillary Clinton, glume despre vârsta sa, în cadrul primului discurs de campanie. Ce a spus

Saturday, 13 June 2015, 23:24 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Poate că nu sunt cea mai tânără dintre candidații în acest scrutin", a declarat ea la New York, într-un discurs susținut în fața a mii de simpatizanți. "Dar voi fi cea mai tânără femeie președinte din istoria SUA... Și prima bunică!", a adăugat ea.

Cu zgârîie-norii din Manhattan în fundal, fosta primă doamnă s-a prezentat ca o "campioană" a clasei de mijloc, promițând o serie de reforme economice, sociale și politice.

"Candidez pentru ca economia să fie în slujba voastră, a fiecărui american", a spus Hillary Clinton, enumerând muncitori, infirmiere, camionagii, agricultori sau foști militari.

"Prosperitatea nu poate să fie numai pentru conducătorii de întreprinderii și patronii de fonduri de investiții. Democrația nu poate fi numai în serviciul miliardarilor", a spus democrata, criticând din nou cartierul financiar Wall Street.

Pentru acest prim mare discurs, la două luni după ce și-a anunțat oficial candidatura, Hillary Clinton a ales simbolic insula Franklin Roosevelt, fostul președinte american artizan al "New Deal". Pe lângă Roosevelt, fosta senatoare de New York a citat și doi alți foști președinți: soțul său Bill, prezent alături de ea lângă podium, și Barack Obama, al cărui secretar de stat a fost între 2009 și 2013.

Hillary Clinton a declarat că va dezvălui o serie de propuneri țintite în următoarele săptămâni, dar a dat câteva indicii. Candidata democrată dorește o reformă fiscală pentru a determina întreprinderile să investească în SUA, ajutoare pentru antreprenori, creșterea bugetelor de cercetare și transformarea SUA într-o "superputere a energiilor curate a secolului al XXI-lea".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri