Hillary Clinton acuză atacuri murdare

Friday, 05 February 2016, 20:16 Sursă: REALITATEA.NET

Bătălie fără menajamente pentru Casa Albă. Democraţii Hillary Clinton şi Bernie Sanders s-au atacat mai dur ca niciodată în probleme ce ţin de politică externă şi de banii pe care marile companii îi bagă în politică. Cei doi s-au luptat pentru prima oară într-o dezbatere unu la unu. Evenimentul a fost organizat înainte de alegerile primare din New Hampshire, al doilea test electoral după votul din statul Iowa.

Adaugă părerea ta

Cel mai tensionat schimb de replici s-a consumat pe tema sumelor mari pe care Hillary Clinton le-a primit de la giganţii de pe Wall Street, în campanii electorale sau pentru discursuri.

Ca de obicei, Clinton şi-a folosit experienţa de fostă şefă a diplomaţiei şi a dominat dezbaterea pe probleme de politică externă. Ea a vorbit şi despre dorinţa Pentagonului de a trimite armament greu în Estul Europei, probabil şi în România.


În rest, veteranul socialist Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, a surprins din nou printr-o prestaţie foarte bună şi a primit de mai multe ori ropote de aplauze. El a punctat
la capitolul imagine şi înainte de dezbatere, când şi-a întrerupt un discurs după ce un bărbat a leşinat.

Democraţii şi republicanii îşi desemnează în perioada aceasta candidatul pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Următorul scrutin are loc în 9 februarie, la New Hampshire.