Hassan Rouhani i-a cerut iertare, în numele Iranului, lui Volodimir Zelenski

Saturday, 11 January 2020, 23:44 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Liderul iranian Hassan Rouhani și-a cerut scuze, în numele țării sale, pentru doborârea avionului ucrianean.

Hassan Rouhani l-a sunat pe Volodimir Zelenski și a cerut iertare în numele țării sale pentru doborârea din greșeală a avionului cu pasageri, a transmis Administrația de la Kiev.

De asemenea, Teheranul a promis să acorde „toată asistența necesară” grupului de experți din Ucraina care investighează cazul și a promis să-i aducă pe toți cei responsabili în justiție. Zelensky a salutat admiterea vinovăției de către Iran și a spus că s-a deschis calea pentru investigarea de urgență a problemei.

Președintele iranian a discutat, telefonic, și cu premierul canadian Justin Trudeau, conform RT.com.

Recunoaşterea de Iran a faptului că a doborât din greşeală un avion de pasageri al companiei Ukraine International Airlines este un pas în direcţia corectă, dar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere, a mai spus peşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

''Insist pe finalizarea imediată a identificării corpurilor'', a scris Zelenski pe Twitter după ce a discutat telefonic cu preşedintele iranian Hassan Rouhani.

''Autorii trebuie să fie traşi la răspundere. Este extrem de important pentru noi să se returneze Ucrainei, săptămâna viitoare - până la 19 ianuarie - corpurile celor decedaţi, astfel încât rudele acestora să îşi poată lua adio'' de la ei, a spus Zelenski.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-12 06:19:04
State,nu mai răspuneti de oamenii vostri ?

Ce trimiti domnule avioane in zona de conflict ? Dar Ucraina nu e de vină că a trimis in zona de conflict armat un avion ?Si americanii au pagube colaterale,au bombardat popolatia pasnică a Belgradului si au atins ambasada Chinei. Iranienii nu puteau gândi ca militarii români din revoluție ,se temeau de teroristii si s-au împuscat intre ei ?Populație fii mai desteaptă ca cei care te conduc,daca vreti sa trăiți !Că toți sunt imbecili in traducere românească!

Alte articole din: Ultimele Stiri