Guvernul UK face implozie în fața dezastrului Brexit. Se cere amânarea ieșirii din UE!

Saturday, 23 February 2019, 15:20 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul britanic nu mai are coerență nici în relația cu UE, nici în cea cu cetățenii. Trei miniștri cer acum amânarea ieșirii din UE, programată pe 29 martie.

Adaugă părerea ta

Trei miniştri britanici au pledat sâmbătă pentru o amânare a concretizării Brexit, programată pe 29 martie, în cazul neadoptării la timp a Acordului de retragere de către Parlamentul de la Londra, informează sâmbătă AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Ministrul britanic pentru mediul de afaceri Greg Clark, cel care deţine portofoliul Muncii, Amber Rudd şi ministrul Justiţiei David Gauke se opun în mod deschis scenariului unei ieşiri a Marii Britanii din UE fără acord, opţiune pe care premierul Theresa May refuză să o excludă.

"Sperăm că Parlamentul va recunoaşte necesitatea de a părăsi UE cu acord pe 29 martie", afirmă aceştia într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail.

"Dacă nu se înregistrează progrese săptămâna viitoare, opinia care se conturează în Parlament este clară: ar fi mai bine (...) să amânăm data de plecare decât să părăsim Uniunea într-un mod dezordonat pe 29 martie", consideră cei trei membri ai facţiunii considerate pro-europene din Cabinetul britanic.

Potrivit acestora, lipsa unui acord ar putea "afecta" serios economia ţării şi ar putea ameninţa "integritatea" Regatului Unit.

AFP aminteşte că orice cerere de amânare trebuie aprobată de celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene.