Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gestul obscen al vicecancelarului german Sigmar Gabriel, adresat neonaziştilor

Wednesday, 17 August 2016, 15:21 Sursă: REALITATEA.NET

"Trădător al poporului!", îl apostrofează un manifestant la Ministerul Economiei. Altă voce îl atacă pe oficialul politic în legătură cu trecutul naţional-socialist al tatălui său: "Băiete, tatăl tău şi-a iubit ţara. Iar tu ce faci? Tu o distrugi".

Zâmbind în semn că s-a săturat, Gabriel se întoarce către activişti, schiţează un gest de dezabrobare, iar apoi le arată degetul mijlociu şi se întoarce cu spatele, potrivit unei înregistrări difuzate pe Facebook, pe conturi neonaziste, iar apoi antifasciste, a cărei autenticitate a fost confirmată de oficiali social-democraţi pentru agenţia DPA.

"Încă un derapaj al lui Gabriel", a reacţionat miercuri pe Facebook şefa partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD) Frauke Petry, care denunţă un "comportament pueril" şi "nedemn" pentru un vicecancelar, scrie news.ro.

Sigmar Gabriel, care profită de orice ocazie pentru a se distanţa de ideile tatălui său, a fost anul trecut ţinta unui adevărat torent de ameninţări, e-mailuri şi apeluri telefonice de ameninţare după ce i-a catalogat drept "haită" pe manifestanţi veniţi să perturbe sosirea refugiaţilor într-un centru din Heidenau, în Saxonia (est).

Partidul Social-Democrat (SPD), formaţiunea sa, este afectată de o eroziune continuă în sondaje odată cu apropierea alegerilor regionale în Mecklemburg-Pomerania de Vest (nord-est, pe 4 septembrie) şi la Berlin (18 septembrie), în parte legată de ascensiunea AfD.

AfD, o mişcare cu un discurs împotriva migranţilor şi islamofobă, este pe val în urma crizei migraţiei, după ce 1,1 milioane de azilanţi au sosit în Germania în 2015.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN