Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

George Floyd, Statele Unite: Proteste și la Londra

Wednesday, 03 June 2020, 20:16 Sursă: Realitatea.NET

"Fără dreptate, nu există pace!", "Nu poliţiei rasiste!" şi "Vieţile persoanelor de culoare contează!" - au scandat manifestanţii adunaţi în zona Hyde Park din Londra, citați de Mediafax. Şefii Poliţiei din Marea Britanie s-au declarat îngroziţi de moartea lui George Floyd în timp ce era imobilizat de agenţi de poliţie în SUA, dar le-au cerut manifestanţilor din Marea Britanie să respecte regulile de distanţare impuse pentru combaterea COVID-19.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a condamnat moartea lui George Floyd, dar le-a cerut protestatarilor să fie paşnici şi să respecte regulile antiepidemice.

"Cred că ce s-a întâmplat în Statele Unite este scandalos şi impardonabil. Am văzut imaginile şi înţeleg perfect de ce oamenii exercită dreptul de a protesta. Evident, cred că aceste manifestaţii ar trebui să se deruleze legal şi rezonabil", a declarat Boris Johnson.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN