Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Imagini terifiante în Grecia! Momentul în care un fulger lovește o clădire. VIDEO

Thursday, 11 July 2019, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. Imaginile sunt pur și simplu terifiante. Acestea au fost firmate în Salonic, al doilea cel mai mare oraș din Grecia, care a fost de asemenea afectat de furtuna care a cuprins regiunea Halkidiki.

Clădirea lovită de fulger se află în centrul orașului Salonic.

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. 6 morți și peste 100 de răniți

O furtună a lovit miercuri seară regiunea Halkidiki din Grecia. Bilanțul este sumbru: șase morți, inclusiv doi români, un dispărut și peste 100 de răniți.

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. Tragedie provocată de vremea extremă în nordul Greciei. Șase oameni, între care și doi cetăţeni români, o femeie şi un copil de 8 ani, au murit, potrivit Reuters.

Acoperişul unui restaurant din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit peste ei în urma unei vijeli puternice, însoțite de ploaie și grindină. Zona a fost măturată de ape. 

Șase morți, inclusiv doi români, în paradisul grecesc Halkidiki, după o furtună monstru

Ministerul Român de Externe a confirmat informația.

Potrivit protothema.gr, peste 100 de oameni au fost răniți, mulți cu fracturi, unele serioase. Mașini au fost răsturnate de vânt, plaje distruse, copaci smulși din rădăcini. 

Mihai Bobonete, în Grecia, în timpul furtunii: ”Am fost la un pas sa o mierlim”

Acoperișurile unor case au fost luate de vânt, iar multe gospodării au rămas fără electricitate.

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. Avertizare de călătorie: COD ROȘU de furtună în Grecia

Joi, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice și ploi torențiale.

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. 

IMAGINI DRAMATICE din GRECIA în GALERIA FOTO

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Furtună Grecia. Furtună Halkidiki. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN