Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furie printre radicalii Brexit-ului și haos în guvern din cauza negocierilor May-Corbyn

Wednesday, 03 April 2019, 12:15 Sursă: REALITATEA.NET

Zeci de susținători ai Brexit-ului au condamnat decizia premierului britanic Theresa May de a deschide negocieri pe tema unui acord de compromis, cu Jeremy Corbyn.

May și Corbyn urmau să discute miercuri seară în speranța de a încheia un acord care să fie încheiat până la finalul săptămânii, pentru a primi apoi acordul UE și al parlamentarilor de la Londra.

Radicalii Brexit-ului, care ar prefera o ieșire din Uniunea Europeană fără acord, se tem că orice compromis cu liderul laburist va menține o legătură prea strânsă între Marea Britanie și UE.

Rămânerea în uniunea vamală, spre exemplu, este una dintre variantele posibile.

Dar un astfel de acord ar putea provoca demisii în masă din guvern și inclusiv o demitere a premierului.

Dileme sunt și în tabăra laburistă, unde mai mulți lideri ai partidului îl îndeamnă pe Jeremy Corbyn să susțină un al doilea referendum pentru a parafa acordul încheiat.

Theresa May a anunțat marți seară că va cere o nouă amânare a Brexit-ului, una mică însă, care să nu necesite participarea Marii Britanii la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lui mai.

Un eșec al negocierilor ar genera însă doar două scenarii, necesitatea unei amânări mult mai lungi sau simpla ieșire din UE fără acord, variantă care îi sperie pe mulți oficiali și reprezentanți ai companiilor britanice.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN