Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Furie la Chișinău: Frații români ne repară grădinițe, Erdogan dă mașini de schilodit protestatarii

Friday, 19 October 2018, 13:10 Sursă: REALITATEA.NET

”Plahotniicii, dodonii, lencii sunt din nou uniți. După ce au primit de la prietenii noștri europeni imense ajutoare materiale, esențiale pentru dezvoltarea țării, după ce frații noștri din România ne-au construit și reparat grădinițe și ne-au oferit burse de studii pentru copiii noștri, iar plahotniucii, lencii și dodonii tăiau panglici, tot ei strigă azi ca din gură de pește că „românii ne fură copiii și nu ni-i mai întorc în Moldova” și uitând să mai respecte regulile jocului, au decis cu toții că vor fi de acum înainte, tot pe banii europenilor, pro Moldova.

Și iată că din nou plahotniucii, lencii și dodonii sunt uniți, de data aceasta fiind toți numai un zâmbet în fața lui Erdogan, unul dintre ultimii lideri de pe planeta asta care îi mai vizitează pe agățații de putere în Republica Moldova. Iar Erdogan nu a venit cu mâna goală la prietenii săi, ci cu două mașini speciale pentru schilodirea protestatarilor pașnici, atunci când răbdarea noastră va lua sfârșit! Plahotniucilor, lencilor, nu aceasta este Europa pe care vreți să ne păcăliți că o doriți, luați-vă dodonii și lencile și plecați mai bine în statele asiatice, printre cei care se tem de popor și umblă cu armata după ei. Republica Moldova aparține Europei și valorilor sale, nu valorilor voastre!”, scrie Andrei Năstase pe Facebook. 

Președintele turc Recep Erdogan a venit cu daruri speciale pentru regimul Plahotniuc-Dodon. Acesta a decis că ceea de ce are nevoie Republica Moldova sunt două mașini pentru combaterea demonstrațiilor în masă, care au fost puse la dispoziția Ministerului de Interne, scrie Jurnal.md.

„Ieri seara, începând cu ora 21.30, au sosit două autovehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, abreviate TOMA, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne. Până în ziua de astăzi v-am fost alături fără nicio discriminare. Am făcut tot ce am putut pentru dezvoltarea Moldovei și a regiunilor sale. Cu bunăvoința și ajutorul lui Alah, vom continua să fim alături de poporul moldovean și găgăuz”, a anunțat Erdogan, în cadrul vizitei sale la Comrat.

Principalul obiectiv de producție al autovehiculelor TOMA este suprimarea revoltelor. Acestea sunt pe larg utilizate împotriva protestelor în masă în țări precum: Zimbabwe, Azerbaidjan, Libia și Kazahstan.

Mașinile TOMA sunt blindate și sunt echipate cu gaze lacrimogene, tunuri de apă și au o greutate de 40 de tone. „Nu poate fi oprită în niciun fel de activiști sau demonstranți”, se spune în descrierea a mașinii. 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN