Franţa şi Belgia caută doi suspecţi noi ai atentatelor din Paris: Sunt "înarmaţi şi periculoşi"

Friday, 04 December 2015, 19:09 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cei doi suspecţi căutaţi de Poliţie sunt "înarmaţi şi periculoşi", a transmis procurorul general al Belegici, citat de BBC News.

Potrivit sursei citate, aceştia l-ar fi ajutat pe Salah Abdeslam să călătorească în Ungaria, în luna septembrie.
Abdeslam se afla, însă, în capitala franceză în timpul atentatelor din 13 noiembrie, în urma cărora 130 de persoane au murit, iar alte 350 au fost rănite.

Mai mult, o carte de identitate falsă a unuia dintre cei doi noi suspecţi a fost folosită pentru a transfera bani în contul vărului lui Abdelhamid Abaaoud, de asemenea, un presupus organizator al atacurilor din Paris.

Postul belgian RTL a dezvăluit miercuri, 2 decembrie, că Salah Abdeslam, presupusul organizator dar şi participant la atacurile teroriste de la Paris s-a întâlnit în Ungaria cu doi bărbaţi care, după ce s-au întors din Siria, s-au detonat în timpul atacurilor. Potrivit RTL, care a citat o sursă judiciară, anchetatorii cred că cei doi necunoscuţi ar putea să fie doi membri ai comandoului veniţi din Siria.

Salah Abdeslam a fost controlat - pe 9 septembrie - la frontiera austriacă, la întoarcerea din Ungaria. El se afla la bordul unui automobil închiriat în Belgia. Cu o lună înainte, presupusul jihadist a fost controlat - pe 4 august - în Grecia, în momentul îmbarcării pe un feribot care pleca spre Bari, în Italia, potrivit RTL, citat de Mediafax.

Aceste elemente susţin ipoteza potrivit căreia Salah Abdeslam, care a închiriat două automobile şi o locuinţă folosite de către membri ai unui comando, era cel puţin logisticianul reţelei. Urme de ADN arată că se afla în automobilul marca Renault Clio care i-ar fi adus pe atacatorii sinucigaşi la Stade de France.

Anchetatorii presupun că acesta s-a dus ulterior în arondismentul al XVIII-lea cu scopul de a comite un atentat - revendicat de către Statul Islamic (SI), dar care nu a fost comis niciodată -, unde a fost găsită maşina.

Anchetatorii nu ştiu dacă fugarul, a cărui urmă s-a pierdut în Belgia, a renunţat la plan sau dacă a avut o problemă tehnică, de exemplu cu centura de explozivi.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA