Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța cere "încetarea imediată a bombardamentelor" Turciei în zonele kurde

Sunday, 14 February 2016, 19:01 Sursă: REALITATEA.NET

Exprimându-și "preocuparea sa față de degradarea continuă a situației în regiunea Alep și în nordul Siriei", Franța "cere încetarea imediată a bombardamentelor, celor ale regimului și aliaților săi pe întregul teritoriul țării și ale Turciei în zonele kurde", se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Afacerilor Externe, relatează AFP.

"Prioritatea absolută va fi aplicarea comunicatului de la Munchen și a rezoluției 2254 a Consiliului de Securitate al ONU, ca lupta împotriva Daesh" (acronimul arab pentru Statul Islamic), mai precizează sursa.

La rândul său, președintele american Barack Obama a cerut omologului său rus Vladimir Putin să înceteze atacurile armatei rusești în Siria împotriva grupurilor opoziției moderate, conform acordului internațional încheiat joi la Munchen.

Marile puteri implicate în dosarul sirian, în special Rusia, aliat al Damascului, și SUA, partizani ai opoziției, au convenit joi asupra unui acord la  Munchen ce prevede o "încetare a ostilităților" în Siria în termen de o săptămână. Dar situația pe teren s-a agravat în fiecare zi și este marcată de o implicare crescută a factorilor externi.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN