Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Franța avertizează Anglia: Este foarte riscant ce faceți

Thursday, 28 May 2015, 11:05 Sursă: REALITATEA.NET

El a lansat acest plan privind referendumul. Este un lucru extrem de riscant. Consider că este un proces destul de periculos", a declarat ministrul la postul de radio France Inter.

"Populația Marii Britanii a fost obișnuită să i se spună: 'Europa este un lucru rău'. Există riscul ca, în ziua în care va fi consultată, populația să spună că Europa este un lucru rău", a subliniat el.

În opinia lui Fabius, Marea Britanie este cea care ar avea, 'cu certitudine', cel mai mult de pierdut în cazul ieșirii din Uniunea Europeană, "dar ar fi un lucru negativ și pentru Europa".

Marea Britanie, una dintre cele mai mari economii din lume, "este o putere militară, o putere diplomatică", iar "dacă o țară atât de importantă ar părăsi Europa, acest lucru ar transmite un mesaj negativ asupra Europei", a spus șeful diplomației franceze.

"Ne dorim ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană. Dar, deși suntem în favoarea unei îmbunătățiri a Uniunii, nu putem fi de acord cu o dezmembrare a ei", a argumentat el.

Britanicii "au aderat la un club de fotbal. Nu putem spune, la mijlocul meciului, acum vom juca rugby. Ori una, ori alta", a glumit Fabius.

"Vom vedea ce va cere (David) Cameron. Îl vom asculta", a concluzionat el.

Guvernul britanic prezintă joi în parlament un proiect de lege care va detalia modalitățile de organizare a referendumului ce va avea loc până la sfârșitul lui 2017 privind "menținerea sau nu" a Regatului Unit în Uniunea Europeană, punând în practică dorința premierului David Cameron de a avansa cât mai rapid cu acest dosar.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN