Fostul premier al Moldovei a fost eliberat condiţionat

Tuesday, 03 December 2019, 16:28 Sursă: ZDG.md

Vladmiri Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare a fost eliberat înainte de termen, ca urmare unei decizii a Judecătoriei Chişinău.

Adaugă părerea ta

Vladimir Filat, fostul premier al Republicii Moldova, condamnat la 9 ani de închisoare a fost eliberat înainte de termen, urmare unei decizii a Judecătoriei Chişinău, anunţă ZDG.md

O încheiere în acest sens a fost pronunțată în urmă cu câteva minute de către Judecătoria Chișinău. Avocații acestuia au cerut eliberarea înainte de termen.

Conform informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată, cererea privind eliberarea condiționată înainte de termen a fost examinată de judecătorul Victor Rățoi.

„Există o încheiere a instanței de judecată Chișinău în privința lui Vladimir Filat și noi suntem obligați să o punem în executare. V. Filat a fost eliberat”, a comentat Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administrația Națională a Penitenciarelor.

Vladimir Filat a fost condamnat definitiv în 2015 la nouă ani de închisoare pentru trafic de influență și corupere pasivă.